Fönster utifrån era unika behov

Vi är leverantörsoberoende. När vi vet vad ni behöver väljer vi leverantör.

FSN Nordfönster får jätteorder av HSB i Umeå

FSN Nordfönster får jätteorder av HSB i Umeå

FSN Nordfönster AB, den rikstäckande fönsterentreprenören med huvudkontor i Skellefteå, har fått en jätteorder av fyra bostadsrättsföreningar i Umeå. Totalt handlar det om montage av säkerhetsdörrar och fönster, entrépartier och tilläggsentreprenader till ett värde av mer än 20 miljoner kronor.

I slutet av förra året tillkännagavs att Fönsterspecialisten Norrland AB köpte upp konkurrenten Nordfönster AB, med säte i Örnsköldsvik. Företagens verksamheter håller nu på att fusioneras.

– Det finns stora samordningsfördelar. FSN har bland annat genom vårt metodiska kvalitetsarbete under många år blivit branschledande på fönsterentreprenader, där vi arbetar inom ramen för vår kvalitetscertifiering enligt BF9K, byggbranschens eget kvalitetssystem, säger Christer Bergström, vd.

– Nordfönster hade å andra sidan en del specialistkompetenser som matchar oss väl. Ett av dessa var byte av dörrar.

Det är tack vare att dessa kompetenser nu ryms inom samma företag som FSN Nordfönster landat en jätteaffär med fyra bostadsrättsföreningar i Umeå.

– Föreningarna har genom HSB Norr ekonomisk förening och deras byggprojektledare Jörgen Magnusson och Elin Nilsson nu tecknat avtal med oss, berättar Paul Söderberg, entreprenadsäljare på FSN Nordfönster.

Just förmågan att inte bara ombesörja fönsterbyte, utan också utbyte av säkerhetsdörrar till lägenheterna, förrådsdörrar, låssystem, postboxar och andra tilläggstjänster som exempelvis asbestsanering är det som fällt avgörandet till FSN Nordfönsters fördel.

– Vi erbjuder en komplett tjänst, där till och med sådant som målning, belysning och nya undertak i trapphusen också ingår. Genom att vi kan erbjuda ett sådant helhetskoncept, och dessutom har en lång rad referenser av hög klass att visa upp så blev vi ett naturligt val, säger Paul Söderberg.

Det här är en av de största enskilda affärerna i företagets historia. VD Christer Bergström berättar:

– Ordervärdet är minst 20 miljoner, och det kan handla om så mycket som 25 miljoner kronor. Det här visar hur vi genom fusionen mellan FSN och Nordfönster kan tillhandahålla ett komplett tjänstepaket som gör oss till en högintressant leverantör även vid sammansatta entreprenader som inte enbart består av fönsterbyten.