Fönster utifrån era unika behov

Vi är leverantörsoberoende. När vi vet vad ni behöver väljer vi leverantör.

Tystare bostad med bullerfönster

Tystare bostad med bullerfönster

FSN är specialister på fönster och särskilt varmt om hjärtat ligger bullersaneringsprojekten. En nisch som vi under årens lopp utvecklat och blivit en av de allra bästa på.
Projektledningskontoret i Oxelösund har många intressanta ljudrelaterade jobb bokade under året. Ett av dem är sträckan Växjö-Alvesta där vi bullersanerar och byter fönster i 60 fastigheter intill järnvägen.

– Det är relativt många fastigheter och sammantaget mellan 500-700 fönster som ska bytas. Utmaningen i den här typen av projekt där det handlar om villor och privatbostäder är att inget hus är det andra likt. Alla fönster har olika mått och det är en blandning av tegel, trä och putsfasader som vi ska ta hänsyn till, säger Patric Johansson, ansvarig projektledare på FSN i Oxelösund.

Även om FSN är ett företag som enbart arbetar ”Business to business” och alltid har ett företag eller en bostadsrättsförening som motpart i avtalet så utförs jobbet näst intill alltid inne i en privatbostad. Då gäller det att ha rätt folk på plats.
Att montörerna är professionella och alltid utför ett fackmannamässigt arbete till förväntad kvalitet inom rätt tid är naturligtvis grunden, men det är ju egentligen hygienfaktorer – självklarheter. Utmaningen ligger i att hitta de som är lika duktiga på att hantera människor som de är på att hantera verktygen.

Underentreprenören i detta projekt heter Lejonbakk bygg och har sin bas i Nyköping.

– Vi har jobbat med Lejonbakk Bygg vid tidigare projekt. Bra killar, noggranna och duktiga. Det är förstås en förutsättning i alla projekt att man har pålitliga montörer som har samma syn på kvalitet och bemötande av fastighetsägarna som vi har. Men det är förstås inte alltid vi har ca 60 fastighetsägare i ett projekt så det är klart att valet av underentreprenör blir lite extra viktigt en sådan här gång, fortsätter Patric.

Projektet, som är beställt av Trafikverket, påbörjades i slutet på April och i November 2014 förväntas alla fastighetsägare efter sträckan Växjö-Alvesta ha nya fönster och en avsevärt mycket tystare bostad med bullerfönster – och därmed en trevligare inomhusmiljö.